Slackline.nl

Ga direct naar hoofd-inhoud »

Doorzoek site
 

 

Service
  • - Scherpe prijzen
  • - E-mail advies service
  • - Tel: 0850653688
  • - Volledige garantie
  • - Gratis verzending vanaf €50,-
  • - Webshop Keurmerk
  • - Veilig & makkelijk betalen
  • - Vóór 23.59 besteld =
       vandaag verzonden
Betaalmogelijkheden
 

GymzaalSlackline

Het opspannen van een slackline is zeer eenvoudig wanneer er twee sterke ankerpunten voorhanden zijn. Heb je bijvoorbeeld twee dikke bomen ter beschikking, dan is het plaatsen van je slackline in een paar minuten gepiept.

 

Opspanproblemen in gymzalen

Gelukkig komen er steeds mee scholen en sportverenigingen die de slackline ontdekken. Daarmee ontstaat een nieuwe uitdaging: Hoe spannen we een slackline in de gymzaal?

Wanneer een professionele slackliner zijn slackline goed strak opspant en op de lijn springt, zijn krachten van 25 kN (2,5 ton!) geen uitzondering. Ook bij een opspanning in de gymzaal kunnen de krachten hoog oplopen. Hier volgen enkele mogelijkheden om slacklines veilig en zonder schade op te spannen.

 

Slackline frame

Slacklinen zonder zorgen over de grote krachten op de ankerpunten. De fabrikant heeft het frame doorgerekend en garandeert dat het frame sterk genoeg is.

Bij slackline frames is de opgespannen lengte van slechts 3 tot 5 meter. Dat is voor een slackline relatief kort. Andere nadelen aan frames zijn de kosten en het ruimtebeslag.

Op beurzen en evenementen maken wij regelmatig gebruik van slackline frames. De frames vormen keer op keer een publiekstrekker. Voor beginners is de korte lengte nauwelijks een bezwaar. In deze categorie vind je een aantal slackline frames.

Tussen volleybal palen

Wanneer een slackline rechtstreeks tussen volleybalpalen zou worden bevestigd, is de kans groot dat de volleybalpalen blijvend verbuigen onder de belasting. Onderstaande afbeelding laat zien hoe de slackline bevestigd dient te worden om schade te voorkomen.

We hebben een slackline in het assortiment die specifiek is ontworpen voor bevestiging aan volleybalpalen, de Elephant School'line.

 

Met behulp van ankerpunten in de vloer

In steeds meer gymzalen zitten bevestigingspunten in de vloer. Deze punten worden ondermeer gebruikt voor de stabilisatie van de trapeze. Je kunt deze bevestigingspunten ook perfect gebruiken voor slacklines. Onderstaande afbeelding laat zien hoe.

Verankering in de muur

Er wordt ons vaak gevraagd naar een muuranker voor een slackline. Dit zijn de voornaamste redenen waarom er nog hiervoor nog geen standaard product bestaat:

- In gymzalen dienen de wanden tot 2 meter boven de vloer zo veel mogelijk obstakelvrij te zijn.

- Krachten op de ankerpunten van 2,5 ton zijn geen uitzondering. Of een ankerpunt sterk genoeg is, hangt in hoge mate af van sterkte van muur. Wanneer een ankerpunt het zou begeven, levert dit een direct gevaar op voor de gebruiker.

 

Onderstaande video toont de plaatsing van een slackline met verankering in de gymzaalmuur. Het kan dus wel. We kunnen dit echter niet elke gymleraar aanraden omdat de ankerpunten goed op belastbaarheid getest zouden moeten worden.